Dilluns, 16 de març de 2020
Els millors parcs naturals de Catalunya sense sortir de casa
Ens toca quedar-nos a casa. Però això no impedeix que deixem de gaudir dels paisatges de Catalunya. No podem anar-hi però sí admirar aquestes magnífiques fotografies dels fotògrafs del Descobrir. També hi trobareu enllaços a les ubicacions en 360º de Google Maps, perquè sentiu que esteu envoltats de natura, de fauna i de paisatges increïbles.

Aiguamolls de l'Empordà

Foto: Òscar Rodbag

Després del delta de l'Ebre, és la zona marjalenca més important de Catalunya. Antigament, la ramaderia i l'expansió de l'agricultura en van reduir l'expansió. Ara conserva l'harmonia entre els ecosistemes del mar, els sorrals costaners, les llacunes salabroses, les closes, els dolços estanys i els fèrtils conreus.

Parc Nacional d'Aigüestortes

Foto: Francesc Muntada

És una autèntica joia de la natura al cor dels Pirineus. El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici conjuga l'alta muntanya amb la presència de barrancs i de cims que superen els 3.000 metres. L'aigua n’és protagonista, representada per centenars d'estanys, rierols i salts.

Parc Natural del Cadí-Moixeró

Foto: Sergi Boixader

No hi podia faltar. La gran barrera muntanyosa que forma el Parc Natural del Cadí-Moixeró està situada a cavall del Berguedà, l'Alt Urgell i la Cerdanya. Les dues serres, que convergeixen pel coll de Tancalaporta, uneixen en matrimoni el Pirineu i el Prepirineu, i farceixen el paisatge de cims, custodiats per isards i sobrevolats per àligues, que nien als indrets més inaccessibles.

Parc Natural de Cap de Creus

Foto: Òscar Rodbag

El pas persistent de la tramuntana ha escarpat el singular paisatge del Parc Natural de Cap de Creus. Els penya-segats erosionats guaiten de prop el mediterrani, mentre la sàvia vegetació s'hi ha sabut adaptar.

Delta de l'Ebre

Foto: Sergi Boixader

El Delta de l'Ebre és la zona humida més extensa del país. Un hàbitat aquàtic on es desperta la natura al voltant del gran riu, entre llacunes costaneres, badies, platges, salobrars, illes fluvials i arrossars.

Parc Natural dels Ports

Foto: Maria Rosa Vila

Al sud de Catalunya, entre la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià, hi trobem el Parc Natural dels Ports. Un gran espai natural de 35.050 hectàrees. Aquest territori de relleu escarpat i abrupte conforma un petit paradís muntanyós ple de vida biològica, comprèn paisatges encisadors.

Zona Volcànica de la Garrotxa

Foto: Òscar Rodbag

Amb una quarantena de cons volcànics, deu cràters i més d'una vintena de colades de laves basàltiques, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa dibuixa un quadre únic al nostre país. Els alzinars muntanyencs, les rouredes, les pinedes i les fagedes farceixen un paisatge volcànic que en determinats mesos queda emmoquetat de verd exuberant.

Parc Natural de la Serra de Montsant

Foto: Rafael López Monné

El cim de la Roca Corbatera senyoreja el Parc Natural de la Serra de Montsant, mostrant els seus 1.163 metres entre un relleu de cingles, barrancs i congostos. El riu Siurana i el Montsant, el seu principal afluent, conviuen amb l'embassament de Margalef i, entre altres racons, conformen aquest paradís de la comarca del Priorat.

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Foto: Sergi Boixader

Montserrat ha esdevingut la muntanya més icònica del nostre país, un símbol que agermana cultura i història. Rere la seva aparença àrida i rocallosa, hi abunda la flora i la fauna. Entre la vegetació exuberant, hi destaca la presència d'alzinars i d'un sotabosc humit.

Massís del Pedraforca

Foto: Sergi Boixader

El Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca és una de les zones naturals més emblemàtiques de Catalunya, amb una riquesa biològica emmarcada en un context geològic únic. A més de la seva silueta tan característica, és un dels símbols de l’excursionisme de Catalunya.

© 2020 Descobrir.cat